a

VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nikad gora, moguće uvođenje vanredne situacije

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu se komplikuje i nikad je gora od izbijanja epidemije, Rezultatiti testiranih osoba se još uvek čekaju, u kovid ambulanti se beleži povećan broj ljudi, a od jutros su registrovana 4-5 pacijenata sa pneumonijom. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 454-1024x683.jpg

Ono što je sigurno to je da virus cirkuliše gradom i postoji velika verovatnoća da se neko zarazi ako ne poštuje mere, naglašava predsednik opštine. On apeluje na sve građane da se odgovorno ponašaju i da nose maske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 455-1024x683.jpg

Ističe da ukoliko se ovakva situacija nastavi i tokom vikenda, postoji velika verovatnoća da će Opštinski štab za vanredne situacije u ponedeljak ili utorak razmatrati uvođenje vanredne situacije na teritoriji opštine.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar