VIDEO: Dimitrov – Proglašena vanredna situacija u opštini Dimitrovgrad zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Na osnovu zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Vladica Dimitrov doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Dimitrov je na konferenciji za mediji naglasio da se vanredna situacija proglašava “zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti KOVID-19 i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja”.

O sprovođenju Odluke, kako je rekao, staraće se Opštinki štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

Obrazlažući Odluku, u obraćanju medijima predsednik opštine je istakao da je povećan broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u Dimitrovgrad i da je došlo do porasta broj obolelih i hospitalizovanih, kao i da je zabeležen visok procenat pozitivnosti, te i da je epidmiološka situacija u opštini Dimitrovgrad ocenjena kao nepovoljna, ali je pod kontrolom zdravstvene službe i svih nadležnih institucija.

Dimitrov je rekao da je na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije Opštinski štab doneo i Naredbu sa dvadesetak tačaka.

O detaljima u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar