Dimitrov: Opštinski štab doneo naredbu o radu ugostiteljskih objekata i odluku o organizaciji javnog gradskog i prigradskog prevoza

Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad je na današnjoj sednici doneo naredbu o načinu rada ugostiteljskih objekata i odluku o organizaciji javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 56-1024x683.jpg

U telefonskom razgovoru za FAR Vladica Dimitrov, komandant Opštinskog štaba je rekao da od sutra, 5. maja, ugostiteljski objekti nastavljaju sa radom. Prema njegovim rečima, otvaraju se bašte i unutrašnji delovi restorana, ali, kako kaže, ne i bašte koje se nalaze na trotoarima i objekti koji ne mogu da obezbede prirodnu ventilaciju. Komunalni redari i inspekcija vršiće kontrolu i sprovođenje naredbe, a kazne za prekršioce biće od 50.000 do 150.000 dinara, navodi Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 57-1024x683.jpg

Opštinski štab je, prema rečima Dimitrova, doneo i odluku o organinizaciji javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Dimitrovgrad u primeni mera prevencije, sprečavnja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19. Dimitrov ističe da će prevoz biti sproveden u četiri faze, koje će biti vremenski ograničene, a prva faza koja će početi u petak, 8. maja, obuhvatiće, kako kaže, prevoz zaposlenih lica na liniji Gojin Dol – Dimitrovgrad – Granica.

Druga faza obuhvata prevoz učenika, ukoliko za to postoji potreba, na liniji Gojin Dol – Dimitrovgrad – Granica, a on će se, kako ističe Dimitrov, vršiti po potrebi na osnovu zahteva osnovne škole. Treća faza, prema njegovim rečima, obuhvata prevoz turista, nezaposlenih i ostalih lica, uključujući i penzionere mlađe od 65 godina na svim gradskim i prigradskim linijama na teritoriji opštine. Prevoz će se obavljati u periodu od 18. maja, a ukoliko postoji potreba i ranije, kaže on.

U četvrtoj fazi, kako kaže komandant štaba, na svim gradskim i prigradskim linijama prevoziće se penzioneri stariji od 65 godina, a njen početak zavisiće od epidemiološke situacije u gradu i od odobrenja Opštinskog štaba.

Naredbu o načinu rada ugostiteljskih objekata i odluku o organizaciji javnog gradskog i prigradskog prevoza pogledajte OVDE.

U izjavi Vladice Dimitrova čujte detalje sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar