VIDEO: Festival duvačkih orkestara “Caribrod” 2020 – Sofijski duvački orkestar

Festival duvačkih orkestara “Caribrod” 2020. Organizatori Udruženje “Pametnik” iz Beograda i Centar za kulturu iz Dimitrovgrada.

Koncert Sofijskog duvačkog orkestra (Republika Bugarska)

Kompozicije: Praznična Sofija marš (Nečo Dimov); Mila sestro Stara planino (Asen Kocev Lučka, aranžman: Darko Stoicev) i Lirska igra iz Pirinske rapsodije (Žul Levi).

SOFIJSKI DUVAČKI ORKESTAR je 1951. godine osnovao Sašo Mihajlov, njegov prvi i dugogodišnji dirigent. Ovaj sastav je najreprezentativniji duvački orkestar u Bugarskoj sa bogatom muzičkom tradicijom. Na repertoaru se nalaze dela svih muzičkih stilova i epoha. Sofijski duvački orkestar je gostovao u mnogim zemljama sveta i dobitnik je značajnih međunarodnih festivalskih nagrada. Mnogi poznati bugarski kompozitori su komponovali melodije specijalno za ovaj ansambl, koji je uvek izuzetno dobro prihvaćen od strane publike i kritike. Nastupao je sa poznatim vokalnim i instrumentalnim solistima Bugarske i Simfonijskim orkestrom Nacionalne muzičke akademije “Pančo Vladigerov”, a realizovao je i nekoliko značajnih muzičkih projekata sa Bugarskim nacionalnim radiom.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar