U Srbiji 17 preminulih, novozaražene još 3.822 osobe

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 14.015 osoba, od kojih je 3.822 nalaza pozitivna na koronavirus, a u poslednja 24 sata preminulo je 17 pacijenata.

U saopštenju se kaže da je broj smrtnih slučajeva od početka epidemije 989, a procenat smrtnosti 1.22 odsto. Navodi se da su hospitalizovana 3.693 pacijenta, a na respiratorima se nalazi 163.

Broj testiranih osoba od početka epidemije je 1.496.295, a ukupan broj registrovanih slučajeva je 81.086, stoji u saopštenju.

Kon: Država da shvati da nema vremena, građani da izbegavaju zaražavanje, a zdravstvo da izdrži

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je da svi moraju da daju svoj doprinos da bi se usporilo dalje širenje koronavirusa.

“Šta može država uradi? Da shvati da nema više vremena… Šta može pojedinac da uradi? Da izbegne zaražavanje. Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže. Moramo da usporimo virus”, naveo je dr Predrag Kon na Fejsbuku.

Đerlek: Veliki broj primljenih pacijenata

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je proteklu noć i protekla 24 časa obeležio veliki broj prijema pacijenata obolelih od kovida-19 u bolnice širom Srbije.

Đerlek je novinarima rekao da je najkritičniji glavni grad gde je u petak od ukupnog broja obolelih skoro 1.500 bilo iz Beograda.

“Pripremili smo 500 kreveta. Nadam se da će to biti dovoljno za vikend”, dodao je Đerlek.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS / covid19.rs

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar