a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu novih 19 novozaraženih, po 7 u Dimitrovgradu i Pirotu i 5 u Beloj Palanci

U Pirotskom okrugu od 32 pristigla rezultata uzorka 19 je pozitivno na koronavirus – 7 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada i 5 iz Bele Palanke, a danas je na analizu poslato još 28 briseva, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

U najnovijem izveštaju stoji da je u periodu od 2. do 13. novembra uzorkovan 331 bris od kojih je 160 pozitivno, po gradovima: 76 iz Pirota, 61 iz Dimitrovgrada, 18 iz Bele Palanke, 2 iz Niša i 1 iz Babušnice, što je 47% pozitivnosti i nagli porast broja obolelih.

Od ponedeljka se povećava broj pregleda u Covid ambulantama, kažu u Zavodu i dodaju da je prosečan broj pregleda u Covid ambulanti u Pirotu je od 100 do 120, a u Dimitovgradu od 70 do 80.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz Kliničkog centra Niš i zdravstvenih ustanova, od ukupnog broja testiranih na teritoriji Pirotskog okruga do danas koronavirus laboratorijski je potvrđen kod 560 osoba: u Pirotu 350, Beloj Palanci 101, Dimitrovgradu 70 i Babušnici 39. Od početka epidemije do danas ukupno je preminulo 30 lica sa područja okruga.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 6 bolesnika sa pneumonijom. dok je intenzitet virusa u populaciji visok i široko rasprostranjen, saopštava pirotski zavod.

Kompletan izveštaj ZZJZ u Pirotu za 14. novembar pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar