a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu nova 104 slučaja koronavirusa, u Bosilegradu još 3

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu registrovana su još 104 slučaja koronavirusa od 249 pristiglih rezultata uzoraka.

U izveštaju se navodi da je najveći broj zaraženih u Vranju – 57, zatim u Preševu – 14, Bujanovcu – 13, Surdulici – 10, Trgovištu – 5, Bosilegradu – 3 i Vladičinom Hanu – 2, a procenat zaražavanja je 42%.

U ATD 172 pregleda, 99 prvih

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 173 pregleda. Od toga ukupan broj prvih pregleda je 99. Uzorkovana je krv kod 103 pacijenta i sačinjena su 92 RTG pluća. Takođe, urađeno je 75 PCR i 70 brzih testova, a bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 18 pacijenata.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 76 pacijenata, od kojih su 54 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom su 74 pacijenta, na kiseoniku 37. Primljeno je 16 pacijenata, a otpušteno 6, od kojih je jedan transportovan u Klinički centar Niš. Trenutan broj slobodnih postelja je 74.

T. Petrov (izvor: Zavod za javno zdravlje Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar