VIDEO: Zoran Gerov ponovo u Nadzornom odboru KSS-a

Istaknuti dimitrovgradski sportski radnik i nekadašnji košarkaški as Zoran Gerov po četvrti put je izabran za člana Nadzornog odbora Košarkaškog saveza Srbije. U telefonskom razgovoru za FAR TV Gerov je istakaom da imajući u vidu značaj Košarkaškog saveza u kompletnoj sportskoj javnosti u Srbiji, kao i značaj košarke sa svim onim doprinosima koje je imala u prošlosti za njega to predstavlja veliko zadovoljstvo, čast, ali ujedno i veliku obavezu.

Što se tiče kvaliteta košarke, Gerov kaže, da je on na nivou jedne male Srbije niži nego što je to bio na nivou bivše Jugoslavije.

“Ako znamo kako je tada izgledala naša prva savezna liga sa Jugoplastikom, Bosnom, Olimpijom, Cibonom i ako je uporedimo sa sadašnjom ABA ligom taj kvalitet je u nekom padu, a taj pad kvaliteta je uslovljen sigurno i demografijom gde imamo sve manje dece. S druge strane klubovi jureći rezultat sve više dovode strane igrače, a mlađe ostavljaju po strani. To je veliki problem. Jedino što se zadržalo na visokom nivou to je škola košarke preko kampova i rada sa mlađim kategorijama” – ističe Gerov.

Gerov navodi da je Košarkaški klub Dimitrovgrad dvostruko pogođen pandemijom koronavirusa.

“Prvo nas je sprečila da obeležimo vrlo značajan jubilej, a onda nam je i onemogućila da odigramo 4 prvenstvene utakmice u Prvoj muškoj regionalnoj ligi Istok” – dodao je on.

Za mlađe generacije koje ne znaju, Gerov je osim Košarkaškog kluba Dimitrovgrad, kroz svoju bogatu karijeru nastupao i za OKK Beograd, za Košarkaški klub Vojvoda Stepa, a u dva navrata bio je i član Košarkaškog kluba Pirot.

Detaljnije u razgovoru sa Zoranom Gerovim.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar