a

Košarkaši “Dimitrovgrada” gostuju u Nišu ekipi “Juniora”

Košarkaši “Dimitrovgrada” gostuju ekipi “Juniora” u odloženoj utakmici 8. kola Prve muške regionalne lige Istok. Duel se igra u nedelju, 24. januara u hali osnovne škole “Duško Radović” u Nišu od 18:30 časova.

U dosadašnjem toku prvenstva dimitrovgradski tim je na skoru od 2 pobede i 6 poraza, dok je njihov sutrašnji rival upisao 3 trijumfa i 5 neuspeha.

Prolećni deo prvenstva počinje idućeg vikenda, a dimitrovgradski košarkaši sastaju se sa ekipom “Actavis Academy” iz Leskovca u sportskoh hali u Dimitrovgradu. Pre toga Dimitrovgrađanima predstoji da odigraju još jedan odloženi meč na domaćem parketu protiv ekipe “Mladost Vesna” iz Bele Palanke.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar