U subotu u Srbiji toplije, od nedelje oblaci, kiša i na planinama sneg

Sa zapada struji topliji vazduh u naše predele, pa će nakon kišovitor jutra na jugoistoku Srbije, prvi dan vikenda biti topliji sa dnevnim temperaturata iznad proseka za ovaj period godine. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, jugozapadni i zapadni. Najviša temperatura od 9 na jugoistoku do 17 stepeni na zapadu zemlje.

Sinoptičari RHMZ-a za nedelju najavljuju oblačno vreme s kišom, na planinama sa snegom i hladnije – posebno na severu i zapadu zemlje. Krajem dana i tokom noći u nižim predelima severne i zapadne Srbije, sa padom temperature, kiša će ponegde preći u susnežicu i sneg, a lokalno je moguća i kiša koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova, na severu severoistočni. Najniža temperatura od -1 do 7, a najviša od 2 na severu Vojvodine do 12 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji.

U ponedeljak oblačno s kišom, na planinama sa snegom i hladnije. U nižim predelima severne i zapadne Srbije kiša će ponegde kratkotrajno prelaziti u susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren južnih smerova. Najniža temperatura od -1 do 5, a najviša od 3 na severu do 11 stepeni na jugoistoku zemlje.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar