U Srbiji umereno oblačno i uglavnom suvo, tokom noći kiša i sneg

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u četvrtak u Srbiji umereno oblačno i uglavnom suvo. Uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje mestimično sa mešovitim padavinama – kišom i snegom. Vetar slab i umeren, jugozapadni, u Timočkoj Krajini severozapadni. Najviša temperatura od 4 do 10 stepeni.

U petak umereno i potpuno oblačno, malo toplije, mestimično sa kišom. Na planinama iznad 1000 metara otapanje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša dnevna od 7 do 16 stepeni.

Sinoptičari za subotu najavljuju promenljivo oblačno i osetno toplije vreme, mestimično sa kišom. Na planinama iznad 1000 m dalje otapanje snežnog pokrivača Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 5, najviša od 10 do 15 stepeni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 337-1-1024x683.jpg

U nedelju promenljivo oblačno, mestimično sa kišom. Uveče pad temperature pa se sneg očekuje u višim planinskim predelima. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 7 do 13 stepeni.

Prognoza vremena od 1. do 5. februara

U ponedeljak i utorak oblačno mestimično sa kišom i snegom. Od srede suvo i malo toplije.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar