Potpisan memorandum o saradnji na projektu “Kаrijerno vođenje i savetovanje mladih”

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i predstavnici udruženja “Osveženje” iz Pirota potpisali su danas memorandum o saradnji na projektu “Karijerno vođenje i savetovanje mladih”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 111-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 112-1024x683.jpg

Jelena Đorđević, opštinska većnica za omladinu i turizam je u izjavi za medije istakla da sam čin potpisivanja memoranduma znači da će u narednom periodu lokalna samouprava i udruženje “Osveženje” zajednički raditi na karijernom vođenju i savetovanju mladih, kako iz osnovnih i srednjih škola, tako i onih koji su van školskog sistema.

“Ovo je nadam se samo početak jedne uspešne saradnje sa udruženjima građana uopšte. Mi smo juče imali sastanak sa udruženjima iz Dimitrovgrada gde smo definisali predloge i konkretne mere za program mladih u Dimitrovgradu koje će biti sprovedene u ovoj godini. Želimo da ostvarimo što bolju saradnju sa civilnim sektorom kako bi smo bili što bliži građanima i građankama, naročito mladima i kako bi smo mlade uključili što više u sam proces donošenja odluka jer sve aktivnosti koje lokalna samouprava sprovodi su u cilju unapređenja kvaliteta života mladih” – kazala je opštinska većnica.

This image has an empty alt attribute; its file name is 113-1024x683.jpg

“Što se tiče karijernog savetovanja radimo sa završnim razredima osnovnih i srednjih škola, držimo radionice u osnovnoj školi, imamo svoj izrađeni vodič za buduće srednjoškolce gde predstavljamo mogućnosti upisa u srednje škole. Sa srednjoškolcima završnih razreda razgovaramo o mogućnostima zapošljavanja nakon završetka srednje škole, o upisu u više pkole i na fakultete, a takođe radimo i radionice o pisanju CV-a, motivacionog pisma i stimulacije razgovora sa poslodavcima. Svi oni koji su zainteresovani mogu sa nama razgovarati i o studentskim, kao i srednjoškolskim razmenama, Osim osnovaca i srednjoškolaca, radimo i sa svim mladima koji nisu u sistemu obrazovanja i želimo da im pomognemo u pronalaženju posla” – rekao je Marko Cenić, karijerni savetnik u Job info centru.

Detaljnije u video zapisu.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
februar 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar