Gradina: Sprečeno krijumčarenje više od 13.500 pojedinačnih doza različitih lekova i suplemenata

Carinici su na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada u saradnji sa policijom osujetili pokušaj krijumčarenja više od 13.500 pojedinačnih doza različitih lekova i suplemenata, čija je vrednost procenjena na skoro 13.000 evra, navode iz Uprave carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 149-1024x683.jpg

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven 10. februara kada se za kontrolu na izlazu iz zemlje prijavio autobus turskog prevoznika, koji je sa samo četiri putnika i dvojicom vozača saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

Upitani da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, putnici i vozači rekli su da sa sobom nose isključivo lični prtljag.

Prilikom detaljnog pregleda autobusa koji je ipak usledio, najpre je u boksu za prtljag putnika pronađen ogroman kofer pun različitih lekova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 150-1024x683.jpg

Potom su u istom prostoru pronađene još tri torbe takođe krcate kutijama tableta, injekcija, medicinskih krema i suplemenata.

Na kraju su i u ručnom frižideru pronađene termo kese sa skupim medikamentima proizvedenim u Nemačkoj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 151-1024x683.jpg

Daljom kontrolom pronađene su i originalne fakture nemačke apoteke za čitavu paletu lekova i injekcija za lečenje dijabetesa, kardio-vaskularnih oboljenja, reumatskog artritisa, pa do različitih kapi, masti i krema, kao i vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta.

Protiv vozača autobusa, 60-godišnjeg turskog državljanina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom dočijeg će okončanja zapenjeni lekovi biti zadržani, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar