Mihajlovićeva sa Borisovim u Sofiji: Gasna interkonekcija Srbija-Bugarska važna za ceo region, simbol prijateljstva dve države

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas prilikom radne posete Republici Bugarskoj sa premijerom Bojkom Borisovim o saradnji dve države u oblasti energetike i izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska.

Kako je objavljeno na sajtu resornog ministarstva, Mihajlovićeva je prenela pozdrave predsednika Vučića i premijerke Brnabić i zahvalila na današnjem gostoprimstvu i prilici da obiđe i radove na izgradnji prve deonice auto-puta od granice ka Dragomanu, jer to mnogo znači i srpskom i bugarskom narodu.

“Za nas je diverzifikacija puteva od ogromnog značaja i sve čestitke za Balkanski tok i za brzinu kojom je sve to urađeno i izgrađeno. Nastavićemo da radimo zajedno i na novoj gasnoj interkonekciji između Niša i Dimitrovgrada. To za nas znači diverzifikaciju snabdevača i mnogo novih mogućnosti, naravno, pored bolje cene i boljeg povezivanja celog regiona. Naše dve države su tranzitne države i samim tim mogu mnogo da učine i da iskoriste svoj tranzitni položaj”, rekla je Mihajlovićeva.

Premijer Bojko Borisov je poželeo dobrodošlicu Mihajlovićevoj i izrazio još jednom poštovanje predsedniku Aleksandru Vučiću i srpskoj vladi. On je ukazao na to da Srbija i Bugarska mnogo toga grade zajedno i da nikada nisu imale tako bliske odnose, te da će nastaviti da čuvaju prijateljstvo i da i dalje rade zajedno.

This image has an empty alt attribute; its file name is 340-1024x683.jpg

Posetu Bugarskoj Mihajlovićeva počela obilascima infrastrukturnih objekata

Radnu posetu Republici Bugarskoj Zorana Mihajlović je započela obilaskom lokacije buduće gasne merne stanice u Kalotini, u blizini graničnog prelaza između Srbije i Bugarske, zajedno sa ministarkom energetike Republike Bugarske Temenuškom Petkovom.

Srpska delegacija imala je priliku i da se upozna sa aktuelnim radovima na izgadnji auto-puta od Sofije do granice sa Republikom Srbijom, takozvanom automagistralom “Evropa”, koji se nastavlja na istočni krak Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada, koji je u potpunosti završen i pušten u saobraćaj krajem 2019. godine.

Izvor i foto: mre.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar