a

ZZJZ Pirot: Epidemiološka situacija nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, intenzitet prenošenja virusa visok

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici je nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, a intenzitet prenošenja virusa u populaciji je viisok, kažu u Zavodu za javno zdravlje Pirot.

U poslednjem izveštaju se precizira da je na području Pirotskog okruga registrovano novih 17 slučajeva koronavirusa, a jedno lice iz Dimitrovgrada je preminulo. Navodi se da je u Pirotu 9 pozitivnih, u Beloj Palanci 6 i u Dimitrovgradu i Babušnici po 1 slučaj.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslat 41 bris.

Od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva u okrugu je 3.672, po gradovima: Pirot 2.197, Bela Palanka 670, Babušnica 421 i Dimitrovgrad 384. Do sada je sa područja okruga od posledica kovid infekcije ukupno preminulo 166 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 20 pacijenata – 15 iz Pirota, po 2 iz Dimitrovgrada i Babušnice i 1 iz Niša.

Od početka imunizacije do 4. marta u okrugu su vakcinisana ukupno 13.504 lica, od kojih je 7.199 primilo prvu i drugu doze vakcine, Najveći broj ljudi vakcinisan je kineskom vakcinom – 10.495, potom Fajzerovom – 1.123, ruskom – 1.064. a najmanje Astra Zenekom – 821, kažu u Zavodu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 5. mart možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar