Do petka promenljivo i toplo, za vikend hladnije

Poslednjeg martovskog dana na Balkanu bez značajnije oblačnosti, u Srbiji više sunca. Do petka toplo i promenljivo, sa temperaturom do 23 stepena, za vikend hladnije, u subotu kiša, na planinama sneg.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u sredu u Srbiji promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, samo na jugozapadu ponegde slaba, kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najviša temperatura od 15 do 19 stepeni.

U četvrtak promenljivo oblačno i suvo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša od 19 do 22 stepena.

Za petak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno vreme, od sredine dana mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša od 20 do 23 stepeni.

U subotu promenljivo oblačno i hladnije. Na severu ujutro prestanak kiše, u ostalim krajevima mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 11, najviša dnevna od 12 do 20 stepeni, kažu meteorolozi.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar