Temperatura u plusu, od srede osetno toplije

Nakon ledene noći u utorak u Srbiji umereno oblačno sa sunčanim periodima. Samo je na severu zemlje moguća poneka pahulja. Vetar slab do umeren, jugozapadni i južni. Najviša temperatura od 0 do 5 stepeni.

U sredu promenljivo oblačno, suvo i osetno toplije uz otapanje snega. Vetar slab do umeren, južnih smerova, u planinskim predelima pojačan jugozapadni, a u drugom delu dana u košavskom području umeren do umereno jak jugoistočni. Najniža temperatura od -9 do 1 , a najviša od 4 do 10 stepeni.

Za petak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i još toplije uz naglo otapanje snega. Vetar slab do umeren, južnih smerova, Najniža temperatura od -4 do 4, najviša od 8 do 14 stepeni.

U petak naoblačenje sa kišom sa severa i zapada zemlje do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve Srbije. Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni.

Za vikend oblačno, mestimično sa kišom i relativno toplo. Početkom naredne sedmice hladnije, mestimično sa snegom, nakon čega stižu topliji dani, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar