U petak više sunca i toplije u Srbiji, u dane vikenda oblačno sa kišom i snegom

Nakon hladnog jutra u petak u Srbiji tokom dana pretežno sunčano i za 3-4 stepena toplije. Vetar slab, promenljivog smera. Najviša dnevna temperatura od 11 do 14 stepeni. U toku noći na jugu stiže naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom

Prema prognozi RHMZ-a, u subotu pre podne u južnim i centralnim, a posle podne i u severnim krajevima naoblačenje sa kišom, na planinama sneg. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša dnevna od 9 do 12 stepeni.

U nedelju pretežno oblačno i sveže, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 5, a najviša od 9 do 13 stepeni.

U ponedeljak pretežno oblačno i sveže, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 6, a najviša u intervalu od 8 do 13 stepeni

Prognoza vremena od 20. do 24. aprila

Pretežno oblačno i sveže, u većini dana mestimično kiša, na planinama sneg. Temperatura u postepenom porastu, ali i dalje ispod prosečnih vrednosti za ovaj period godine, kažu sinoptičari.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar