a

U Pirotskom okrugu 18 slučajeva koronavirusa i 2 preminula, u Dimitrovgradu 8 pozitivnih

Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je nesigurna, a intenzitet prenošenja virusa u populaciji je u opadanju, kažu u Zavodu za javno zdravlje Pirot i napominju da je juče i danas potvrđeno 18 novih slučajeva koronavirusa, a od posledica kovida dve osobe su preminule.

U Dimitrovgradu je 8 inficiranih, u Pirotu 6, u Babušnici 4, dok u Beloj Palanci nije bilo zaraženih.

U Zavodu takođe navode da opada procenat pozitivnosti testova, a u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 27 uzoraka.

Od početka pandemije do sada koronavirus je potvrđen kod 5.749 osoba, a preminulo je 236 lica.

U Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 20 pacijenata – 10 iz Pirota, po 3 iz Dimitrovgrada, Babušnice i Bele Palance i 1 iz Knjaževca.

Od početka imunizacije do 16. maja u okrugu je vakcinisano 26.976 lica, od kojih je 20.609 revakcinisano, a dato je 47.585 doza.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 17. maj možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar