a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 16 pozitivnih i 3 preminula, u Dimitrovgradu dva nova slučaja koronavirusa

Epidemiološka situacija na teritoriji Pirotskog okruga i dalje je nesigurna, a registrovano je još 16 novih slučajeva koronavirusa, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U poslednjem izveštaju stoji da je u Pirotu 7 pozitivnih, u Beloj Palanci 4, u Babušnici 3 i u Dimitrovgradu 2 slučaja. Preminule su tri osobe – po jedna iz Babušnice, Dimitrovgrada i Bele Palanke.

Danas je u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje poslato 40 briseva.

Od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva u okrugu je 3.590, po gradovima: Pirot 2.146, Bela Palanka 656, Babušnica 414 i Dimitrovgrad 374. Do sada su od posledica kovid infekcije sa područja okruga ukupno preminula 164 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 18 pacijenata – 12 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgrada i po 1 iz Bele Palanke i Babušnice.

Na teritoriji Pirotskog okruga od početka imunizacije do 28. februara vakcinisana su 12.416 lica.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 1. mart možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar