Predstavnice Srbije u finalu Pesme Evrovizije 2021

Predstavnice Srbije, grupa “Hurricane”, ušle su u finale „Pesme Evrovizije“, nakon nastupa na sinoćnjom polufinalu najvećeg muzičkog spektakla u Evropi. One su nastupile devete, a gledaoci iz Srbije mogli su da glasaju za svoje favorite. .

Radio-televizija Srbije na Beoviziji decembra prošle godine je odlučila da ovaj ženski bend predstavlja Srbiju na Evroviziji 2021. godine. Trio su 2017. godine osnovale pevačice Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić. Pesmu “Loco, loco” su uradili i producirali Nemanja Antonić i Darko Dimitrov, a Sanja Vučić je autorka teksta.

Osim Srbije, u finale su se plasirali i predstavnici Albanije, Bugarske, Moldavije, Portugalije, Islanda, San Marina, Švajcarske, Grčke i Finske. Tokom večeri nastupilo je 17 predstavnika, a pored plasiranih u finale, nastupili su i predstavnici Estonije, Češke, Austrije, Poljske, Gruzije, Letonije i Danske.

U finale ovogodišnjeg takmičenja u toku prve polufinalne večeri, prema izboru publike i žirija, plasirale su se Norveška, Izrael, Rusija, Malta, Kipar, Litvanija, Azerbejdžan, Švedska, Belgija, Ukrajina.

U subotu 22. maja u „Ahoj areni“ u Roterdamu se održava finale takmičenja u kojem će nastupiti predstavnici 26 zemalja.

Izvor: Danas / RTS

Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN / Danas

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar