Bogdan Ilić i Milica Milenković pobednici kvalifikacionog takmičenja “Brzinom do zvezda” u Trnskim Odorovcima

U dimitrovgradskom selu Trnski Odorovci juče su održane kvalifikacije za atletsko takmičenje u okviru projekta “Brzinom do zvezda”. Pobednici ovog nadmetanja bili su Bogdan Ilić kod dečaka i Milica Milenković kod devojčica, oboje iz Vlasotinca.

Bogdan i Milica su dobitnici “zlatne zvezdice” i samim tim su postali kapiteni koji će predvoditi još sedam devojčica i sedam dečaka na veliko “Brzinom do zvezda” finale, koje će se sredinom juna meseca održati u Beogradu.

Od dimitrovgradskih takmičara plasman na finalnu smotru u Beogradu izborili su Luka Panić, Luka Pešić, Nemanja ilijev, Mateja Ivančev i Petar Ćirić kod dečaka i Stefani Jovanović, Anđela Sokolov, Neda Markov i Lana Petrović kod devojčica.

U Trnskim Odorovcima organizovano je i takmičenje u disciplini skok u dalj. Prvo mesto u konkurenciji pionirki pripalo je Jani Borisov, drugo mesto zauzela je Selena Stamenov, a treće Natalija Ćirić. U konkurenciji mlađih pionirki najbolja je bila Maša Milić, drugo mesto osvojila je Iva Micev, a treće Lena Petrović.

Aleksandar Markov iz Atletskog kluba “Balkan” bio je zadovoljan kako je takmičenje proteklo, kao i organizacijom i odazivom mladih atletičara kojih je prema njegovim rečima bilo 60-ak iz Dimitrovgrada, Babušnice i Vlasotinca.

Ovo takmičenje, koje za cilj ima razvoj i popularizaciju atletike i promovisanje sporta i fizičke aktivnosti među osnovcima, već sedmi put zaredom organizuje kompanija Telenor u saradnji sa Atletskim savezom Srbije.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar