a

Epidemiološki podaci u Srbiji ohrabruju, epidemiolozi apeluju na mlade da se vakcinišu

U Srbiji je od testiranih 9.895 osoba koronavirus potvrđen kod 172 lica, a od posledica kovida preminulo je 6 osoba, pokazuju najnovoji podaci sa sajta covid19.rs.

Na bolničkom lečenju nalazi se 501 pacijent, od kojih je 19 na respiratorima.

Od početka pandemije ukupan broj preminulih je 6.951, a procenat smrtnosti je 0,97 odsto.

Do sada su testirane 4.259.803 osobe, od kojih je 714.634 bilo pozitivno na koronavirus.

Ministarstvo za rad je saopštilo da je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno prisustvo COVID-19 kod 5 korisnika i 6 zaposlenih.

Epidemiološki podaci u Srbiji ohrabruju, ali ne i odziv mladih na vakcinaciju, javlja RTS.

Predsednik SANU Vladimir Kostić je rekao da pandemija ne sme da nam promeni način života i da je jedino oružje u ovom trenutku vakcinacija.

I Ujedinjeni festivali Srbije pozivaju mlade da se vakcinišu.

A. Todorov (izvor: covid19.rs / srbija.gov.rs / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar