a

Sunčano i toplo, početkom naredne sedmice tropske temperature

U petak u Srbiji pretežno sunčano. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 30 stepeni.

Za subotu sinoptičari najavljuju pretežno sunčano. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 18, a maksimalna dnevna od 28 do 31 stepen.

U nedelju pretežno sunčano i toplije. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 20, a najviša od 30 do 34.

U ponedeljak sunčano i još toplije. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 23 stepena, a najviša od 32 do 36 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, od 27. do 31. jula biće pretežno sunčano i toplo. U planinskim predelima ponegde popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Krajem perioda promenljivo oblačno uz malji pad temperature.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar