Dani košarke: “Pepe bar Pirot” pobednik turnira u basketu u konkurenciji seniora, Bojan Jovanović najbolji trojkaš

U okviru Dana košarke koji su minulog vikenda održani u Dimitrovgradu igran je basket turnir 3×3 u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji, tradicionalni susret između Starih i Mladih, a održano je i takmičenje u šutiranju trojki.

Pobednik basket turnira kod seniora je ekipa “Pepe bar Pirot” koja je u finalu sa 2:0 u partijama, 16:9 i 16:13, savladala ekipu “Simfoni”. Treće mesto zauzela je ekipa “Gugutke” koja je bila bolja od sastava “Kafe bar Koloseum” rezultatom 16:5. Pobedničkoj ekipi pripala je novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara, drugoplasiranom timu pripalo je 20.000, dok je trećeplasini sastav osvojio 10.000 dinara.

Kod pionira najbolja je bila ekipa “Košarkaški klub Pirot”. Oni su u finalu sa 8:6 nadigrali tim “Miks”. Treće mesto pripalo je ekipi “Tri poena” koja je sa 11:9 savladala “Drim tim”. Pobedniku u ovoj konkurenciji pripao je vaučer u iznosu od 8.000 dinara za kupovinu sportske opreme, Drugoplasirana ekipa je dobila 6.000, a trećeplasirana 4.000 dinara, takođe za kupovinu sportske opreme.

U pionirskoj konkurenciji osim dečaka nadmetale su se po prvi put i devojčice. Ekipa “Ženski košarkaški klub Caribrod” je u finalnom susretu bila bolja od “Pandica” rezultatom 16:0. Obe ekipe dobile su vaučere u iznosu od 4.000 dinara za kupovinu sportske opreme.

U okviru ove tradicionalne manifestacije odigran je i tradicionalni susret između Starih i Mladih, a rezultat je ovoga puta bio u drugom planu.

U takmičenju u šutiranju trojki prvo mesto zauzeo je Bojan Jovanović sa 22 poena, drugo mesto pripalo je Vasilu Andrejevu koji je osvojio poen manje od pobednika, dok je treći bio Zoran Andrić sa 12 osvojenih poena u dve serije.

Organizator manifestacije je Košarkaški klub “Dimitrovgrad”, pod pokroviteljstvom Sportsko turističkog centra Caribrod i Opštine Dimitrovgrad. Medijski sponzor je Radio-televizija Caribrod.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar