U Dimitrovgradu održani “Dani košarke”, pobednik basket turnira je ekipa “3×3 Tures”

U okviru Dana košarke koji su minulog vikenda održani u Dimitrovgradu igran je basket turnir 3×3 u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji, tradicionalni susret između starih i mladih, revijalni susreti devojčica, a održano je i takmičenje u šutiranju trojki.

Pobednik basket turnira kod seniora je ekipa “3×3 Tures” koja je u finalu savladala ekipu “Ekvilibrijum” sa 2:0 u partijama, 16:14 i 16:12. Treće mesto zauzeli su “Otpisani”, a četvrto “Husta i drugari”. Pobedničkoj ekipi pripala je novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara, drugoplasiranom timu pripalo je 20.000, dok je trećeplasini sastav osvojio 10.000 dinara.

Kod dečaka (2008-2009 godište) najbolja je bila ekipa “Zvekete”. Drugo mesto pripalo je timu “Hajduk Kostur”, a treće sastavu “Mega mix”. Kod dečaka rođenih 2010. godine i mlađi prvo mesto zauzela je ekipa “Mega mix mlađi”, drugo KK “Junior” iz Niša, a treće “Caribrodske lasice”.

U okviru ove manifestacije odigran je i tradicionalni susret između starih i mladih, a rezultat je ovoga puta bio u drugom planu. Takođe, odigrana su i dva revijalna duela kod pionirki. U prvom meću snage su odmerile devojčice iz Ženskog košarkaškog kluba “Gimnazijalac” iz Pirota i “Mlade Legende” iz susedne Bugarske, a u drugom su se sastale devojčice iz Košarkaškog kluba “Dimitrovgrad” i “Gimnazijalca” iz Pirota

U takmičenju u šutiranju trojki prvo mesto zauzeo je Đorđe Rakočević sa 39 poena, drugi je bio Nikola Kamenov sa 27, a treći Ivan Mančić sa 19 poena.

Predsednik Košarkaškog kluba “Dimitrovgrad” Vasil Velčev je u izjavi za medije rekao da je zadovoljan odazivom ekipa, kao i posetom publike.

“Ova manifestacija ima dugu tradiciju i mi se kao klub trudimo da to održimo i čini mi se da zadnjih godina sve to ide nabolje. Ove godine je bilo neuporedivo više ekipa u odnosu na prošlu, a posebno me raduje što je bilo puno dece. Takođe nas raduje i poseta, što znači da je košarka u Dimitrovgradu jedan od najpopularnijih sportova, a mi se kao klub trudimo da Dani košarke budu na jednom visokom nivou i uspešno organizovani”, kazao je Velčev.

Organizator manifestacije je Košarkaški klub “Dimitrovgrad”, pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad i Turističke organizacija Caribrod. Medijski pokrovitelji bili su Radio-televizija Caribrod i Internet Portal FAR.

A. Todorov

Foto: Galina Videnov / Ivo Tomov / Stefan Pavić / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar