Osmi međunarodni uspon na planinu Crnook

Pod pokroviteljstvom opštine Bosilegrad i u organizaciji Sportskog udruženja za planinarstvo “Mladost”, proteklog vikenda osmi put zaredom uspešno je izveden međunarodni uspon na planinu Crnook (1881 m).

Ljubitelji prirode, oko 200 planinara iz Srbije i Bugarske, išli su u pohod kružnom stazom dužine 22 km, od mesta “Obe reke” preko mahala “Zanoška” i “Pridol” u selu Crnoštica i osvojili najviši vrh – Crnook, poznat među stanovnicima kao „Krov Bosilegradskog Krajišta”.

Sa Crnooka planinari su se uputili do mesta Soborište (1.600 m), gde je organizovana proslava i druženje uz pesmu i igru folklornog ansambla Sportskog društva “Mladost“, a takođe svi posetioci i učesnici akcije su imali priliku da probaju lokalne specijalitete, gibanice i kuvani pasulj.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev, koji je pre toga na mestu ”Obe reke” otvorio uspon i poželeo planinarima uspešan pohod, po završetku manifestacije je svim planinarskim društvima i pojedincima uručio zahvalnice za učešće sa željom za ponovni susret i druženje.

Nakon toga planinari su sišli sa Crnooka u pravcu crkve Svetog Petra i Pavla ka Crnoštičkoj reci i stigli ponovo na startnu poziciju.

Izvor i foto: Fejsbuk stranica opštine Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar