Ekipa “Najblaga tegla” pravi najbolji ajvar u Dimitrovgradu

Najveći gastronomski karavan na Balkanu “Izađi mi na teglu” juče je gostovao u Dimitrovgradu, a pobednik kvalifikacionog takmičenja u pripremanju ajvara je ekipa “Najblaga tegla”. Pobednička ekipa je pored prestižne titule osvojila i šporet “Smederevac”.

Drugo mesto na ovoj kulinarskoj manifestaciji zauzela je ekipa “Najluđi osmeh”, a treće mesto pripalo je ekipi “Fantazija tegla”. Nagradu za nalepše ukrašen štand osvojila je ekipa “007 Komunalće”.

Andrijana Najdenov, analitičar za promociju u Sportsko turističkom centru Caribrod je u izjavi za portal FAR rekla da je ove godine zbog situacije sa koronavirusom na takmičenju u pripremanju ajvara učestvovalo 10 ekipa. Iako su ove godine izostale neke aktivnosti za učesnike, kao i muzički program i “Tegla bazar”, Najdenova je zadovoljna kako je sve bilo osmišljeno i organizovano.

Finalno takmičenje najboljih ajvar majstora biće održano 9. oktobra u Beogradu, a osim pobedničke ekipe, Dimitrovgrad će ove godine predstavljati i drugoplasirana ekipa.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar