Od utorka oblačno i hladnije sa kišom

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u ponedeljak u Srbiji promenljivo oblačno i toplo. Od sredine dana mestimično sa kišom i retkom pojavom pljuskova sa grmljavinom. Na krajnjem jugu i jugoistoku zemlje uglavnom suvo. Vetar slab, na istoku i umeren jugoistočni i istočni, uveče na severu i zapadu u skretanju na severozapadni i zapadni. Najviša temperatura od 26 do 30 stepeni.

U utorak oblačno i hladnije sa kišom, ponegde pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u većem delu severni i severozapadni, na istoku Srbije i jugu Banata istočni i jugoistočni, koji će tokom noći biti u pojačanju. Jutarnja temperatura od 11 do 16, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

Za sredu sinoptičari najavljuju pretežno oblačno i još malo hladnije, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. Vetar slab, u košavskom području umeren i jak, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 15, a najviša od 17 do 21 stepen.

U četvrtak pretežno oblačno i hladno, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 13, a najviša dnevna od 17 do 20 stepeni.

Prognoza vremena od 1. do 5. oktobra

U petak umereno oblačno i suvo uz postepeno razvedravanje do kraja dana. Zatim pretežno sunčano uz manji porast dnevne temperature.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar