Novembarske temperature u oktobru

Ciklon iz Jonskog mora uticaće i na vreme u Srbiji, te će u petak biti uslova i za kišu i pljuskove, na planinama će padati susnežica i sneg. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, a na jugu zemlje hladnije. I u Beogradu su potrebni kišobrani, a najviša dnevna temperatura biće 9 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, u subotu na severu promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar slab severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 8 do 14 stepeni.

U nedelju iznad većeg dela zemlje promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, na istoku i juguoistoku pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom uz postepen prestanak padavina. Vetar slab severni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 13 do 16 stepeni.

U ponedeljak u jutarnjim satima ponegde magla. Tokom dana pretežno sunčano i još toplije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a najviša dnevna do 14 do 17 stepeni.

U periodu od 19. do 23. oktobra biće sunčano i toplije. Dnevna temperatura u granicama proseka i kretaće se u intervalu od 17 do 22 stepena, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar