U Dimitrovgradu održana obuka na temu “Poboljšanje društvenog aktivizma i statusa mladih”

U Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu održana je obuka na temu “Poboljšanje društvenog aktivizma i statusa mladih”. Obuka se organizuje u okviru projekta „Poboljšanje društvenog položaja i statusa mladih putem podizanja kapaciteta mladih na teritoriji opštine Dimitrovgrad“, kojeg finansira Opština Dimitrovgrad, a sprovodi NVO „Lokalna Kuća Razvoja Brus“ i Udruženje građana „Građanske inicijative Caribrod“.

Obuku su vodila dva trenera sa značajnim iskustvom u ovoj oblasti – Vladica Pavlović, predsednik nevladine organizacije “Lokalna kuća razvoja Brus” i menadžer projekta i Nenad Krstić, predsednik Udruženja građana “Evrokontakt” iz Kruševca. Učestvovali su učenici osnovne škole “Hristo Botev”, gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” i ostali zainteresovani građani.

Pavlović je istakao da je cilj projekta da se mladi starosti od 15 do 30 godina animiraju da više učestvuju u društvenom životu i odlučivanju kako bi se, kako kaže, poboljšao društveni aktivizam mladih. Prema njegovim rečimam akcenat je stavljen na jačanje učeničkih kapaciteta što se tiče učeničkih preduzetništva i razvoju omladinskog preduzetništva. Navodi da u svim zemljama sveta uz formalno obrazovanje kroz koje učenici prolaze, osnovna škola, srednja škola, fakulteti, neophodno je da imaju i neformalno obrazovanje kako bi stekli nova poslovna i razvojna znanja i veštine, koja će u životu upotrebiti kada budu trasirali svoj poslovni i životni put.

“Što se tiče realizacije projekta, mi smo do sada izvršili javnu medijsku prezentaciju samog projekta putem Radio-televizije Caribrod i Internet portala FAR, a isto tako smo izradili promotivni materijal, kao i web sajt mladidimitrovgrad.site. Sajt je posvećen mladima na teritoriji opštine Dimitrovgrad i na njemu se mogu pronaći sve informacije u vezi projekta, kao i informacije o konkursima koji se tiču mladih i razvoja seoskog etno-turizma na terotoriji opštine i razvoja poljoprivredno-prehrambene industrije, pošto opština Dimitrovgrad po konfiguraciji terena pruža nemerljive resurse i potencijale za razvoj ove grane industrije”, naveo je Pavlović.

Obuka će biti održana i 28. oktobra u Edukativno-obrazovnom centru u 12:30 časova.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar