U utorak oblaci i kiša u Srbiji, popodne razvedravanje

U utorak popodne oblaci odlaze ka Bugarskoj, pa se očekuje prestanak padavina i prvo na severu Srbije razvedravanje. Stiže hladniji vazduh iz srednje Evrope i spušta temepraturu, a najviša dnevna kretaće se u intervalu od 7 do 11.

Prema prognozi RHMZ-a, u sredu ujutru slab mraz, u nižim predelima magla ili niska oblačnost koja se ponegde na zapadu zemlje može zadržati i pre podne. Tokom dana malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima, osim na istoku zemlje gde će se zadržati oblačno vreme. Vetar slab i umeren severozapadni, krajem dana u košavskom području u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -4 na severu do 6 na istoku, a najviša dnevna od 4 do 9 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu i donjem Podunavlju jak, povremeno olujni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 10 do 14 stepeni.

Za petak sinoptičari najavljuju promenljivo i toplo, povremeno sa kišom, ponegde i lokalnim pljuskovima. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju jak, povremeno sa olujnim udarima. Minimalna temperatura od 3 do 7, a najviša dnevna od 8 do 13 stepeni, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar