Na “Gradini” otkriveno 4,5 kilograma zlata u kamionskoj kabini

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” u saradnji sa policijom zaplenili 4,5 kilograma zlata u pločicama, koje je vozač jednog kamiona sakrio ispod posteljine na krevetu u kamionskoj kabini, saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao kamion turskih registarskih oznaka, natovaren robom koju je prevozio iz Nemačke ka Turskoj. Bez obzira što je vozač kamiona, rekao da sem robe koju prevozi nema ništa da prijavi, kamion je izdvojen za detaljan pregled. Tokom kontrole kamionske kabine, ispod dva jorgana i jastuka spakovanih na donjem krevetu iza vozačkog sedišta, carinici su pronašli tri paketa obmotana selotejp trakom. Kada su paketi otvoreni, utvrđeno je da se u njima nalaze zlatne pločice sa utisnutim oznakama ”Au 999,9”.

Merenje je pokazalo da se radi o 4,5 kilograma čistog zlata, čija će vrednost naknadno biti utvrđena. Vozača su zajedno sa otkrivenim zlatom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar