VIDEO: Folklorni spektakl KUD-a „Caribrod“

Kulturno-umetničko društvo „Caribrod“ predstavilo se 27. i 28. aprila velikim folklornim spektaklom, koji je deo godišnjeg programa Centra za kulturu.

U velikoj sali dimitrovgradski folkloristi izveli su 4 koncerta uz ogromno interesovanje publike.

Gledaoci su videli devet raznovrsnih folklornih koregrafija iz različitih etnografskih oblasti, a ljubiteljima folklora se predstavilo sedam dobro pripremljenih ansambala, od najmlađih do već ostvarenih folklornih uzrasnih grupa i 11 solista.

Na tradicionalnom godišnjem koncertu KUD-a „Caribrod“, čiji je umetnički rukovodilac Dalibor Dadi Gligorov, učestvovalo je 176 folklorista, pevača i muzičara, a publika je uživala u različitim folklornim i muzičkim numerama uz pratnju narodnog orkestra pod rukovodstvom Ivice Gligorova. Dve koreografije uradlia je koreografkinja Margarita Bratoeva iz Blagoevgrada.

U sali Centra za kulturu oduševljeni ljubitelji folklora burnim aplauzima su dali veliku podršku talentovanoj deci u koloritnim narodnim nošnjama.

Velelepnim koncertom uz pesme, igre, dečje osmehe, mladalačku energiju i predivnu atmosferu grad je oživeo u dane najlepših prolećnih praznika – Lazareve subote i Cveti.

Ekipa FAR-a je u celosti snimila ovaj kulturni događaj.

 

Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2024

Projekat “Bugarska zajednica, sloboda govora i multikulturalnost kroz medijsku prizmu – TV serija” se finansira sredstvima Bugarske pomoći za razvoj

Проектът „Българска общност, свобода на словото и мултикултурализъм през медийната призма – ТВ сериал“ се финансира със средства по Българската помощ за развитие

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar