Stiže hladniji vazduh iz oblasti Rusije

Srbija će biti pod jačim uticajem polja povišenog vazdušnog pritiska sa zapada Evrope i hladnije vazdušne mase koja stiže iz oblasti Rusije i koja će u našem regionu spustiti temperaturu za 2 do 3 stepena.

U ponedeljak na severu zemlje postepeno razvedravanje. U ostalim krajevima pretežno oblačno, u prepodnevnim satima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predeilima sa snegom. Posle podne slab sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima. Vetar umeren, povremeno i jak. Najviša temperatura od 4 do 9 stepeni.

Sinoptičari za utorak najavljuju hladnije vreme, ujutro slab mraz, a u toku dana u većem delu umereno oblačno i suvo. Na jugoistoku i u planinskim predelima istočne Srbije oblačno, ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša od 1 do 5 stepeni.

U sredu jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem. Tokom dana malo i umereno oblačno i suvo. Vetar slab, južnih smerova. Najniža temperatura od -10 do -3, a najviša od 0 do 4 stepena.

U četvrtak jutro sa mrazem, a tokom dana pretežno oblačno. Vetar slab, južnih smerova. Najniža temperatura od -8 do -1, a najviša od -1 na istoku do 8 stepeni na zapadu. Krajem dana sa zapada stiže naoblačenje sa kišom.

Prognoza vremena od 24. do 28. decembra

Do kraja perioda toplije, mestimično sa kišom, a na visokim planinama sa snegom, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar