Usvojen budžet opštine Dimitrovgrad – 664.758.000 za narednu godinu

Na sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojena je odluka o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2022. godinu. Ukupno planirani prihodi i rashodi iznose 664.758.000 dinara. Tekuća budžetska rezerva planirana je u iznosu od 10 miliona, a stalna od milion dinara.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Zorana Gerova, budžet za narednu godinu je uravnotežen, dok je predsednik opštine Vladica Dimitrov rekao da je budžet realno ostvariv i da je onakav kakav mora da bude.

Na zasedanju lokalnog parlamenta usvojen je izveštaj o poslovanju budžeta opštine Dimitrovgrad za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine, kao i izmene i dopune odluke o budžetu za 2021. godinu.

Odbornici su usvojili odluke o lokalnim komunalnim taksama, o naknadama za korišćenje javnih površina, o visini naknade za usluge koje vrši Opštinska uprava za narednu godinu, o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave, kao i o eksternoj reviziji završnog računa za 2021. godinu.

Data je saglasnost na Program poslovanja Turističke organizacije „Caribrod“ sa finansijskim planom za 2022. godinu, na Program poslovanja JP „Komunalac“ sa finansijskim planom i cenovnikom usluga za sledeću godinu, na Program rada Centra za socijalni rad za opštinu Dimitrovgrad sa planiranim sredstvima za vršenje poslova socijalne zaštite iz nadležnosti opštine u narednoj godini, na Plan i program rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke „Detko Petrov“, na Program rada Centra za kulturu sa finansijskim planom, kao i na Program rada sa finansijskim planom Istorijskog arhiva Pirot za 2022. godinu.

Na sednici je usvojen i godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad za 2022. godinu, kao i odluke o pružanju stambene podrške u vidu subvencionisanja zakupnine, o obavljanju delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja, o javnim parkiralištima i o održavanju čistoće na teritoriji opštine.

Albena Milev je razrešena dužnosti v.d. direktora Narodne biblioteke “Detko Petrov” i imenovana za direktora ove ustanove na period od 4 godine.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar