Promocija kalendara „Plaketa humanosti“ u okviru akcije „Da nas bude više“

U sali Edukativno-obrazovnog centra u Dimitrovgradu održana je promocija kalendara sa novorođenim bebama tokom prethodne godine. Kalendar je nastao u okviru akcije „Da bas bude više“, a promociju je organizovala Patronažna služba Doma zdravlja u saradnji sa fondacijom „Zamisli život“ i Opštinom Dimitrovgrad.

Prikupljena sredstva od promocije kalendara biće namenjena „Programu za unapređenje kvaliteta života licima iz ugoženih i ranjivih grupa“ fondacije „Zamisli život“.

„Ovaj naš kalendar znači mnogo. Mi na neki način pišemo istoriju svih ovih godina i značajno je da se vidi koliko je opao natalitet. Možda ćemo dopreti do nekih ljudi koji mogu znatno više da pomognu da se natalitet u našoj opštini popravi“ – izjavila je za FAR Suzana Milev, patronažna sestra Doma zdravlja i dodala da je njihova želja da stvore bolje uslove za život naše omladine.

Pored kalendara podeljena su i sedišta za bebe koja daruje Savet za bezbednost saobraćaja.

„Ovo je peta godina kako organizujemo ovu akciju u saradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja. Svake godine smo tu da pomognemo našim sugrađanima, a naročito novorođenčadima. Nažalost, svake godine ima sve manje i manje dece, ali nadam se da će i to da se popravi sledeće godine, pa ćemo videti od sledeće godine možda ne budu samo sedišta, već i još neki adekvatni pokloni“ – naveo je Saša Markov, opštinski inspektor za saobraćaj i puteve.

Promociji kalendara doprineo je i Nikola Nikolov, vlasnik firme STR „Kola Promet“, koji dugi niz godina podržava akciju „Da nas bude više“. Nikolov daruje poklon čestitke i vaučere za sve bebe koje krase ovaj kalendar.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar