Dimitrovgradski osnovci sakupili 14.610 dinara za pomoć u lečenju Konstantina Mitrova

Pod sloganom “I mali Konstantin ima mamu”, učenici osnovne škole “Hristo Botev” i nekoliko građanki priredili su u galeriji “Metodi Meta Petrov” humanitarnu izložbu prodajnog karaktera za pomoć u lečenju Konstantina Mitrova i tom prilikom sakupili 14.610 dinara.

„Izložba predstavlja rad učenika osnovne škole i njihovih roditelja i to je jedan lep povod da se podsetimo da je pre svega 8. mart praznik posvećen ženama, ali istovremeno i vreme kada svi treba da pokažemo solidarnost i da pomognemo našem malom sugrađaninu“ – izjavila je Milena Stavrov, direktorka osnovne škole „Hristo Botev“.

Tijana Aleksov, upravitelj fondacije “Zamisli život” je u izjavi za FAR rekla da je zadovoljna kako je humanitarna akcija protekla i ujedno se zahvalila dimitrovgradskim osnovcima na humanosti koju su pokazali kako bi pomogli svom malom sugrađaninu.

Za olakšavanje tegoba i unapređenja kvaliteta života ovog mališana potrebni su specijalni, fizikalni i defektološki tretmani u Beogradu. Konstantinu su potrebna tri ovakva tretmana godišnje, a za samo jedan je neophodno izdvojiti 206.000 dinara.

Akciju su podržali Centar za kulturu, galerija “Metodi Meta Petrov”, osnovna škola “Hristo Botev” i fondacija “Zamisli život”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar