Predstvaljen poljoprivredni fond za korisnike poljoprivrednih gazdinstava iz dimitrovgradske opštine

U Dimitrovgradu je u prisustvu poljoprivrednih proizvođaća predstvaljen poljoprivredni fond za korisnike gazdinstava sa teritorije opštine Dimitrovgrad. Ovaj fond je osnovan krajem januara meseca ove godine kada je u Beogradu potpisan ugovor između Opštine Dimitrovgrad sa jedne i fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Regionalne razvojne agencije “Jug” iz Niša sa druge strane. Na prezentaciji su govorili Dragan Mančev, član Opštinskog veća zadužen za privredu i poljoprivredu i Bojana Kuzeljević, lokalni koordinator te fondacije.

„Današnji sastanak je želja da vas bliže i bolje upoznamo sa tim programom koji po prvi put funkcioniše na teritoriji opštine Dimitrovgrad i svoju dobru praksu prenesemo na ostale opštine kao što su Bela Palanka, Babušnica i grad Pirot.“ – rekao je Mančev.

Sastanku je prisustvovala i Karolina Stamenković, predsednica zadruge „Darovi Lužnice“ iz Babušnice sa idejom da proširi saradnju sa dimitrovgradskim poljoprivrednicima.

„Ovom prilikom pozivam žene iz Dimitrovgrada koje su zainteresovane za organsku proizvodnju da nam se jave. U okviru naše zadruge otkupljujemo sirovinu i pravimo gotov proizvod.“ – kazala je Stamenković.

„Zajedničkim sredstvima opštine Dimitrovgrad i fondacije „Ana i Vlade Divac“ osnovali smo fond u koji smo ove godine uložili dva i po miliona dinara, a sredstva su namenjena poljoprivrednicima opštine Dimitrovgrad. Od 10. marta do 10. aprila biće raspisan konkurs za razvoj poljoprivredne proizvodnje i na njemu mogu da se prijave sva registrovana poljoprivredna gazdinstva iz dimitrovgradske opštine. Ono što je bitno je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da su aktivni u poljoprivredi, kao i da se njihovo gazdinstvo bavi voćarstvom, povrtarstvom, stočarstvom…“ – izjavila je Bojana Kuzeljević.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar