Opština Bosilegrad dobila hidrauličnu samohodnu bušilicu

Opština Bosilegrad dobila je mašinu za bušenje bunara sa priključnim dodacima, po konkursu Kabineta ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Republike Srbije Novice Tončeva. Vrednost mašine je oko 5.500.000 dinara bez PDV-a, a ministarstvo i opština su obezbedili po 50% sredstava, javlja Radio Bosilegrad.

„Reč je o hidraulučnoj samohodnoj bušilici, neophodnoj za pomoć stanovnicima naše opštine koji imaju problem sa pristupom pijaćoj vodi. To su prvenstveno mesne zajednice Mlekominci i Resen. Koristiće se za otkrivanje potencijalnih izvora na svakom mestu gde ima naznaka da postoje podzemne vode, što će utvrđivati stručna komisija. Takođe, moći će da je koriste i fizička lica za bušenje bunara“, izjavio je predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

Ove mašine su jedan od najpogodnijih načina da se reši pitanje pijaće ili tehničke vode. Efikasnost se ogleda u tome što vrše bušenja i do 100 metara dubine i u kamenitim područjima.

„Naša opština nastaviće sa prijavljivanjem na konkurse ministarstva i nadam se da će nam biti odobreno još novih projekata, koji će doprineti stvaranju boljih uslova za razvoj opštine“, dodao je Zaharijev.

J.P.

Izvor i foto: NRTV Bosilegrad / Opština Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar