Održana XVI redovna sednica Skupštine opštine Bosilegrad

Održana je XVI redovna sednica Skupštine opštine Bosilegrad, a usvojene su sve 23 tačke dnevnog reda, javlja NRTV-Bosilegrad.

Odbornici su uvojili 4. rebalans budžeta za 2022. godinu i šestomesečni izveštaj Opštinske uprave, Opštinskog veća, Skupštine Opštine i predsednika opštine. Pored toga usvojene su odluke o usklađivanju osnivačkog akta Turističke organizacije, o određivanju autobuskih stajališta na teritoriji opštine i izmene i dopune Odluke o vodovodu, kao i Izveštaje o radu i finansijske izveštaje javnih preduzeća i Mesne zajednice Rikačevo. Na sednici lokalnog parlamenta izabrani su i novi članovi Školskog odbora Gimnazije.


Na kraju sednice predsednik opštine Vladimir Zaharijev se osvrnuo na projekte koji su završeni ili su u toku na teritoriji bosilegradske opštine. Prema njegovim rečima, do sada je na teritoriji Bosilegrada zamenjeno 537 uličnih svetiljki LED svetiljkama koje donose uštedu od 70 do 80 odsto električne energije.

Zaharijev je istakao da odlično napreduju radovi na rekonstrukciji zgrade vrtića, a radi se na ojačavanju korita reke na keju od grada prema crkvi u selu Rajčilovci. Dodaje da se u narednih nekoliko nedelja očekuje raspisivanje tendera za izvođača radova za rekonstrukciju i dogradnju zgrade nekadašnje Veterinarske ambulante koja će predstavljati jednu vrstu Sigurne kuće.

“Nastavlja se asfaltiranje regionalnog puta prema graničnom prelazu Goleš, a biće asfaltirano i 2 km puta prema selu Paralovo. Sve ovo je rezultat odličnih odnosa opštinske uprave sa državnih vrhom i resornim ministarstvima“, izjavio je predsednik opštine Bosilegrad.

J.P.

Izvor i foto: NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar