“Dani caribrodske šušenice” 19. i 20. novembra u Dimitrovgradu

Nakon dvogodišnje pauze u Dimitrovgradu će 19. i 20. novembra biti održana gastro-turistička manifestacija “Dani caribrodske šušenice”.

“Kao što je svima već poznato manifestacija je postala zaštitni znak opštine Dimitrovgrad. Manifestacija će se održati u sportskoj hali u Parku i u Balkanskoj ulici na potezu od donje rampe do kružnog toka. U hali će se naći šušenica, ostali proizvodi od mesa, mlečni proizvodi i vinarije, dok će sve ostalo biti u Balkanskoj ulici” – kaže Vasil Andrejev, direktor Turističke organizacije Caribrod.

Napominje da smo svi željni kvalitetnih domaćih proizvoda i da ćemo ove godine imati priliku da posle dvogodišnje pauze uživamo u pravoj domaćoj šušenici, ostalim proizvodima od mesa, mlečnim proizvodima, vrhunskom vinu, prerađevinama od voća i povrća, suvenirima, grnčariji i proizvodima domaće radinosti.

“Pre su nas stalno pitali šta je to šušenica, ali kako se godinama radilo na promociji sada to nije potrebno, jer su svi već čuli za Caribrodsku šušenicu koju mogu da probaju i kupe 19. i 20. novembra” – ističe Andrejev.

Za sve posetioce biće priređen bogat muzički program uz učešće grupa i bendova, koji će se 19. novembra tokom celog dana smenjivati na bini u Balkanskoj ulici. Na kraju prvog dana manifestacije goste će zabavljati Miroslav Ilić, jedan od najpoznatijih pevača narodne muzike.

Promoter manifestacije biće Stambol Geštamov, jedan od najboljih kuvara sa prostora bivše Jugoslavije, koji je poreklom iz Dimitrovgrada.

Za najmlađe posetioce 19. novembra na glavnoj bini u Balkanskoj ulici biće održana i škola kuvanja na kojoj će deca od Stambola naučiti nešto novo o kulinarstvu.

Za sve zainteresovane izlagače prijavljivanje je već počelo. Sve informacije mogu se dobiti na telefon: 010-360873 ili u prostorijama Turističko-informativnog centra svakog radnog dana, kazao je direktor TOC-a i istakao da će se kao i prethodnih godina dodeliti 3 nagrade u kategoriji “Najblaga šušenica” i jedna nagrada za najbolje uređen štand.

A. Todorov

Foto: Turistička organizacija Caribrod

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar