Održana redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

U sali Pirotskog upravnog okruga održana je redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije na kojoj su usvojena brojna važna dokumenta, javljaju Pirotske vesti.

Usvojen je Plan rada Okružnog štaba za vanredne situacije Pirotskog okruga za narednu godinu, izvršena je analiza preduzetih preventivnih mera zaštite u slučaju poplava, identifikovana su sva kritična mesta na teritoriji okruga i definisana dinamika radova na smanjenju rizika na pomenutim tačkama.

Razgovaralo se i o spremnosti zimskih službi za održavanje putnih pravaca na području Pirotskog okruga. Kako je kontantovano službe su opremljene ljudstvom, neophodnom mehanizacijom i imaju dovoljne količine zalihe soli i drugih agregata.

Što se tiče zbrinjavanja stanovništva sa aspekta zdravstvene zaštite, Opšta bolnica Pirot i Domovi zdravlja sa područja okruga su spremni u pogledu ljudstva, tehničke opremljenosti i zaliha lekova. Organizacija Crvenog krsta spremno dočekuje zimsku sezonu – raspolaže dovoljnim količinama paketa osnovnih namirnica za pomoć ugroženom stanovništvu. Vitalni infrastrukturni sistemi nesmetano rade i spremni su za naredni period. Za potrebe reagovanja u vanrednim situacijama lokalne samouprave su predvidele adekvatna budžetska sredstva, rečeno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije.

Izvor: Pirotske vesti

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar