a

“Dani Caribrodske šušenice” 16. i 17. novembra u Dimitrovgradu

Manifestacija “Dani Caribrodske šušenice” biće održana po 5. put u Dimitrovgradu, 16. i 17. novembra, u cilju promocije i očuvanja tradicionalnih vrednosti, gastronomskog i poljoprivrednog nasleđa ovog kraja.

Kako je za FAR izjavio Vasil Andrejev, direktor STC-a, manifestacija će se održati na dve lokacije u gradu. U Sportskoj hali će se predstaviti proizvođači šušenice, mesnih prerađevina, mlečnih proizvoda, rakije i vina. Na štandovima u Balkanskoj ulici biće izložene prerađevine od voća i povrća, suveniri, grnčarije, proizvodi od drveta, gvožđa i domaća radinost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 268-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 269-1024x683.jpg

Celokupni događaj pratiće bogat muzički program uz učešće mnogobrojnih muzičkih grupa. Glavni koncert poznate srpske pop zvezde Nede Ukraden zakazan je za 16. novembar, u 19:00 časova, u centru grada, dok će folkloristi i duvački orkestar nastupiti 17. novembra u centru grada i na platou ispred Sportske hale.

This image has an empty alt attribute; its file name is 270-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 271-1024x683.jpg

Kao i prethodnih godina očekuje se veliki broj posetilaca iz Srbije i susedne Bugarske, a ulaz će tokom trajanja manifestacije biti slobodan.

Ovaj dvodnevni gastro-turistički događaj organizuje Sportsko turistički centar “Caribrod” pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić / Plakat – STC “Caribrod”

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar