Opština Dimitrovgrad nagradila najuspešnije učenike osnovne škole i gimnazije

Opština Dimitrovgrad nagradila je najuspešnije učenike osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije”. Na prigodnoj svečanosti koja je održana u Edukativno-obrazovnom centru, opštinski većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev uručio je novčane nagrade đacima koji su postigli značajne rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih oblasti.

Veljko Stojanov, učenik 6. razreda rekao je da je na okružnom takmičenju iz bugarskog jezika osvojio 2. mesto i dodao da će se truditi da i dalje postiže dobre rezultate.

Maša Milić učenica 7. razreda osnovne škole je u izjavi za FAR rekla da je ove godine osvojila 3. mesto na republičkom takmičenju u Kraljevu u disciplini skok u vis preskočivši 135 cm. Navela je da joj opštinska nagrada puno znači i da će se truditi da ubuduće ostvaruje još bolje rezultate.

Učenik 8. razreda Nemanja Spasenov je istakao da je učestvavao na okružnim takmičenjima iz biologije i hemije na kojima je dobio pohvale, a ostvario je i plasman na okružnu smotru recitatora u Pirotu. Nemanja kaže da ovo priznanje za njega predstavlja stimulaciju da i dalje postiže dobre rezultate.

Kristina Gocev, učenica 1. razreda Tehničke škole u Pirotu je kazala da je prethodne godine učestvovala na velikom broju takmičenja, a nagrade koje su joj najviše značile su 2. mesto na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika, plasman među 15 najboljih na republičkom takmičenju iz španskog jezika, pohvala na okružnom takmičenju iz fizike i treća mesta na okružnoj smotri recitatora i na Književnoj olimpijadi. Za nju, kako kaže, opštinska nagrada predstavlja podstrek da bude još bolja.

Natalija Zarkov, učenica 4. razreda dimitrovgradske gimnazije kaže za FAR da je osvojila 2. mesto na okružnom takmičenju iz bugarskog jezika u Bosilegradu i dodala da joj nagrada puno znači i da će najverovatnije svoje školovanje nastaviti u susednoj Bugarskoj.

Opštinski većnik Dejan Milev je za lokalne medije izjavio da je za najuspešnije učenike, kao i za učenike razreda i škola lokalna samouprava izdvojila 1.500.000 dinara.

“Opština je pre par godina napravila ozbiljnu reformu po pitanju nagrađivanja učenika, ne samo u kategoriji nagrađivanja iz sistema Ministarstva obrazovanja, već i u delu stipendija. Lokalna samouprava je uvela i posebne stipendije, a stare stipendije je napravila redovnim gde stimulišemo samo uspeh studenata, dok je nagrađivanje učenika pretrpelo izmene u pogledu povećanja novca i kvalifikovanja na takmičenjima. Ova deca su ponos našeg grada, zasluženo su dobili nagrade i mislim da ćemo u budućnosti nastaviti sa istim tempom”, kazao je Milev.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar