Od danas moguć pristup e-uslugama APR-a preko eID naloga

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da je od danas omogućen pristup elektronskim uslugama te agencije putem naloga sa kojima su se korisnici registrovali na Portalu za elektronsku identifikaciju (eid.gov.rs).

Novi korisnici koji žele da koriste elektronske usluge dostupne na portalu APR-a, a koji do sada nisu imali korisničke naloge na sistemu APR-a, potrebno je da registruju svoje korisničke naloge na Portalu za elektronsku identifikaciju. Po registraciji, prijavljuju se na portal APR-a putem naloga sa Portala eid.gov.rs.

Postojeći korisnici elektronskih usluga moći će da koriste svoje postojeće naloge na sistemu APR-a najkasnije do 1. juna 2023. godine. Nakon toga, usluge će biti dostupne isključivo prijavljivanjem na portal APR-a putem naloga sa Portala eid.gov.rs, za šta će biti potrebno da registruju naloge na Portalu eid.gov.rs.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović ocenio je da je veoma važno to što je još jedna institucija omogućila pristup uslugama preko jedinstvenog Portala za elektronsku identifikaciju eid.gov.rs.

Sa jedinstvenim korisničkim eID nalogom, privrednicima i građanima je omogućen pristup ne samo svim elektronskim uslugama APR-a, već i ostalim uslugama eUprave euprava.gov.rs, Portala lokalnih poreskih administracija lpa.gov.rs, Portala e-zdravlje.gov.rs, moj.esdnevnik.rs, efaktura.mfin.gov.rs i mojaprvaplata.gov.rs, naglasio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu se očekuje da će i ostale državne institucije, pre svega Poreska uprava i Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, koje pružaju neke elektronske usluge građanima ili privredi, takođe preći na ovaj vid prijave.

Direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić rekao je, prilikom puštanja u rad servisa za elektronsku identifikaciju eID, da je APR pionir digitalizacije u javnoj upravi Srbije i da trenutno pruža najveći broj različitih elektronskih usluga za privredu i građane, saopšteno je na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar