Radoslav Kotev najbolji sportista, Andrea Sergijev najuspešnija sportistkinja Dimitrovgrada u 2022. godini

Član Stonoteniskog kluba “Caribrod” Radoslav Kotev proglašen je za najboljeg sportistu, dok je članica Atletskog kluba “Balkan” Andrea Segrijev najuspešnija sportiskinja Dimitrovgrada u 2022. godini. Njima je pripala novčana nagrada u iznosu od 20.000 dinara.

Najbolji mladi sportista grada je Mihajlo Stankov iz Košarkaškog kluba “Dimitrovgrad”, a najbolja mlada sportistkinja je Maša Milić iz Atletskog kluba “Balkan”.

Posebna priznanja dobili su Mladen Aleksov, Slaviša Zlatković, Denis Ivanov, Dimitrije Hristov, Program Rekreativna nastava, Aleksa Stamenov, Mateja Milanov i Jana Borisov.

U kategoriji sportske nade nagrade su dobili Luka Veličkov, Andrea Isić, Nikolina Petrov, Ivona Asenov, Maksim Rangelov, Đorđe Nikolov i Stefani Jovanović.

Za najuspešniji sportski kolektiv nagrađen je Stonoteniski klub “Caribrod”, a najbolji trener u minuloj godini je Nebojša Rangelov, strateg Fudbalskog kluba “Balkanski”. Za doprinos u razvoju sporta posthumno je nagrađen Delča Gigov.

Predsednik opštine Vladica Dimitrov na svečanosti održanoj u velikoj sali Centra za kulturu rekao da je zadatak lokalne samouprave da stvori uslove, infrastrukturu, kao i da obezbedi trenere i novac kako bi sportski klubovi mogli da funkcionišu. On je pozvao mlade da se što više uključuju u sportske aktivnosti jer je to, prema njegovim rečima, način jednog dobrog razvoja, a starijima je poželeo da da se više bave rekreativnim sportom i da se uključe u organizaciji sportskih manifestacija. Dimitrov je čestitao nagrađenim sportistima i kazao da su oni jako važni za opštinu jer predstavljaju Dimitrovgrad u najboljem mogućem svetlu, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Pored ljudi iz javnog života Dimitrovgrada među zvanicama na svečanoj ceremoniji bili su i Slađan Stanojković, član Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije i Aleksandar Karakašević, proslavljeni srpski stonoteniski as i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

“Želim da se zahvalim na pozivu da prisustvujem na ovoj svečanosti i da kažem da Sportski savez Srbije je na raspolaganju svim sportistima Dimitrovgrada”, naveo je Stanojković.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde sa vama. Nadam se da je ovo jedan lep početak saradnje opštine Dimitrovgrad i Stonoteniskog saveza Srbije, a svim sportistima bih poželeo da u narednoj godini budu još bolji i da ostvaruju još veće rezultate”, kazao je Karakašević.

Manifestaciju Izbor najboljih u sportu Dimitrovgrada u 2022. godini organizovao je Sportski savez Caribrod uz podršku Turističke organizacije Caribrod, Pokrovitelj događaja je Opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar