U Dimitrovgradu održan međunarodni memorijalni turnir u stonom tenisu “Valentin Velkov Lepez – Caribrod OPEN 2022”

U hali u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu minulog vikenda održan je međunarodni memorijalni turnir u stonom tenisu “Valentin Velkov Lepez – Caribrod OPEN 2022”.

Turnir je otvorio opštinski većnik Slavoljub Manoilov koji je tom prilikom poželeo stonoteniserima fer i korektnu borbu.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovde sa vama i što imam priliku da otvorim ovaj turnir. Nadam se da će ovo postati tradicija. Ideja je dobra i mi smo kao opština podržali organizaciju jednog ovakvog turnira i nadam se da ćemo u narednim godinama imati još veći broj takmičara” – kazao je Manoilov.

Prvog dana turnira (subota) na programu su bili mečevi mlađih kategorija. Kod mini kadeta najbolji je bio Lazar Krstić, drugo mesto pripalo je Iliji Stojanoviću, dok su treće mesto osvojili Plamena Dimitrova i Vuk Popović.

U kategoriji mlađih kadeta prvo mesto osvojio je Novak Nikolić, drugi je bio Uroš Branković, a treće mesto su zauzeli Dario Andonov i Aleksa Nikolić. Kod mlađih kadetkinja najbolja je bila Nalaj Nodretova, drugo mesto zauzela je Ljubica Stefanović, a treće Maja Potić i Tea Mladenović.

U konkurenciji kadeta prvi je bio Preslav Nikolov, drugi Aleksandar Ivanov, a treće mesto zauzeli su Borislav Grigorov i Uroš Mladenović, dok je kod kadetkinja najbolja bila Sara Nikolić, drugo mesto pripalo je Lari Ristić, a treće Moniki Mladenović i Anastasiji Stanković.

Kod juniora prvo mesto osvojio je Georgi Eftimov, drugo Nikola Zaharijev, a treće Danilo Stošić i Lazar Milanović. Kod juniorki najbolja je bila Kristina Ivanova, drugo mesto osvojila je Damla Hasanova, a treće Irina Dočeva.

Drugog dana turnira (nedelja) igrani su mečevi u kategorijama – seniori, seniorke, veterani 35 – 50, vetarani 50 – 60, veterani 60+ i rekreativci.

Prvo mesto u kategoriji seniora i novčanu nagradu u iznosu od 45.000 dinara osvojio je Miloš Milenković, drugo mesto zauzeo je Hristo Hristev kome je pripalo 22.500 dinara, a po 11.000 i treće mesto osvojili su Georgi Eftimov i Dragan Đorđević.

Kod seniorki najbolja je bila Elica Grcanova kojoj je pripalo 10.000 dinara, drugo mesto zauzela je Hristina Ivanova koja je dobila 6.000 dinara, a treće mesto podelile su Damla Hasanova i Sabina Radina. One su osvojile po 3.000 dinara.

U kategoriji veterani 35 – 50 najbolji je bio Dragan Đorđević, kod veterana 50 – 60 prvo mesto zauzeo je Ivica Stanković, a kod veterana 60+ prvo mesto pripalo je Ljubomiru Janakijevu. Marjan Avramovski zauzeo je prvo mesto u konkurenciji rekreativaca.

Valentin Velkov Lepez je po profesiji bio lekar. Rođen je 1966. godine u Dimitrovgradu, a preminuo je prošle godine. Bio je dugogodišnji stonoteniser i zaljubljenik u ovaj sport. Nesebično je pomagao dimitrovgradskim stonoteniserima i proveo je mnogo vremena sa njima tokom prvenstvenih mečeva. Bio je inicijator i učesnik mnogobrojnih događaja koje je Stonoteniski klub “Caribrod” organizovao sa svojim prijateljima iz Severne Makedonije.

Na ovom sportskom događaju učestvovalo je preko 180 takmičara iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije i Crne Gore. Organizator turnira je Stonoteniski klub “Caribrod”, uz podršku Turističke organizacije Caribrod, Sportskog saveza Caribrod i Opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar