Stefan Kirkov najbolji sportista, Milica Stoicev najuspešnija sportistkinja Dimitrovgrada u 2021. godini

Fudbaler “Balkanskog” Stefan Kirkov proglašen je za najboljeg sportistu opštine Dimitrovgrad u 2021. godini, dok je titulu najuspešnije sportistkinje ponela atletičarka “Balkana” Milica Stoicev. Njima su uručene plakete i vaučeri u iznosu od 15.000 dinara za kupovinu sportske opreme.

Stefan Kirkov je nakon uručivanja nagrade izjavio da mu je velika čast i zadovoljstvo što je baš on nosilac priznanja za najboljeg sportistu i zahvalio se svima koji su mu pružili podršku, kao i svojim klupskim drugovima i treneru Nebojši Rangelovu.

Atletičarka Milica Stoicev se zahvalila Opštini Dimitrovgrad i Turističkoj organizaciji Caribrod što su baš njoj ukazali čast da bude najbolja sportistkinja, što će joj, kako je rekla, biti dodatna motivacija da u budućnosti ostvaruje još bolje rezultate.

Najbolja mlada sportistkinja Dimitrovgrada je članica Atletskog kluba “Balkan” Selena Stamenov, dok je najuspešniji mladi sportista u 2021. godini Andrej Josifović iz fudbalskog kluba “Balkanski”.

U konkurenciji sportskih nada nagrađeni su Nikolina Petrov, Lea Pajtić, Uroš Jelenkov, Đorđe Nikolov, Uroš Dejanov, Anđela Sokolov, Lana Petrović i Neda Markov.

Posebna priznanja dobili su fudbalski golman Žarko Istatkov, fudbaler Luka Ivanov, šahistkinja Anita Aleksov, atletičarka Maša Milić, nekadašnji fudbaler Milovan Stojanov, Nikola Takov, mladi fudbaler Vasilije Kostov. Posebno priznanje posthumno je dodeljeno novinaru i sportskom radniku Dimitru Stavrovu.

Priznanje za doprinos u razvoju sporta otišlo je u ruke Aleksandru Andrejeviću. Nagradu najuspešniji trener u protekloj godini dobio je Roki Stoimenov, a najbolji sportski kolektiv u minuloj godini je Stonoteniski klub “Caribrod”.

Vasil Andrejev, direktor Turističke organizacije Caribrod je izjavio da je opština Dimitrovgrad sredina bogata sportskim klubovima, koji su, kako je rekao, finansijski podržani od strane lokalne samouprave. Prema njegovim rečima, sportska infrastruktura u opštini je na zavidnom nivou, a ustanova na čijem je on čelu će i dalje podržavati dimitrovgradske sportiste. Na kraju svog obraćanja, Andrejev je sportistima poželeo najpre puno zdravlja, a zatim i još bolje rezultate u ovoj godini.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Caribrod i Sportski savez Caribrod. Pokrovitelj događaja je opština Dimitrovgrad.

Valentina Stojčev / Aleksandar Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar