Predstavljen roman “Legat” Alena Ranđelova

U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu sinoć je održana promocija romana “Legat” mladog dimitrovgradskog književnika Alena Ranđelova. Moderator književne večeri bila je poetesa Elizabeta Georgiev, a o svojoj prvoj knjizi govorio je i sam autor.

Ekipa portala FAR razgovarala je sa autorom o samoj knjizi, ali i o njegovim planovima za budućnost.

Šta predstavlja ova vaša knjiga?

Moja prva knjiga je zapravo pogled na trenutnu situaciju u društvenom i političkom svetu i pokušao sam da to predstavim kroz porodicu koja se bori sa životnim okolnostima. Dosta borbe, dosta želje za životom i za nekim opstankom je nešto što je zaokružilo ovu priču i što je moja lična inspiracija i motivacija.

Zašto naziv “Legat”?

To je neko zaveštanje čoveka koji je dao svoju reč i želeo da tu reč ispuni do kraja, tako da svako ko pročita knjigu videće o čemu se zapravo radi.

Kakvi su planovi za budućnost i da li pripremate novu knjigu?

Imam drugu knjigu koju sam već napisao, a počeo sam već da radim i na trećoj. Za sada želim da vidim kako će sve proteći sa romanom “Legat” i nadam se u budućnosti da ćemo realizovati i moju drugu knjigu, ali otom potom.

Roman “Legat” izdala je Narodna biblioteka “Detko Petrov”, a urednik i lektor izdanja je Dragana Pešaković, urednica kulturno-javne i izdavačke delatnosti biblioteke. Autor korica ovog dela je grafička dizajnerka Milana Videnov Milanov, a fotografija Stefan Pavić i Ivo Tomov.

O autoru

Alen Ranđelov je rođen 1990. godine. Detinjstvo je proveo u Dimitrovgradu, gde je završio gimnaziju “Sveti Kirilo i Metodije”. Studirao je na fakultetu Zaštita na radu na studijskom programu Zaštita životne sredine u Nišu. Nakon toga je obrazovanje nastavio na Šumarskom Univerzitetu u Sofiji na smeru Ekologija i zaštita životne sredine. Trenutno radi i živi u Sofiji, a pisanje mu predstavlja važan deo života i izvor energije i motivacije.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar